Sukeltajasorsiin kuuluvat tukkakoskelo ja isokoskelo ovat olleet Katuman vesilinnuston peruskalastajia useiden vuosikymmenten ajan. Katumajärven pohjoispäässä on havaittu 2-3 pesivää paria.
Tukkakoskelo (Mergus serrator) myös pikkukoskelona tunnettu töyhtöpäinen vesilintu on 52-58 cm pitkä siipien kärkivälin ollessa noin 68-80 cm. Kanta koko Suomessa käsittää noin 20000-30000 paria. Koiras on valkolaikkuisine siipisulkineen helposti tunnistettavissa, kun taas naaras on vaatimattomamman näköinen. Naaraspuolisen tukkakoskelon erottaa vastaavasta isokoskelosta jyrkän värirajan puuttumiselta kaulalta. Naaraiden töyhtön muoto ja koko vaihtelee varmaankin linnun iän myötä, jolloin linnun erottamista isokoskelosta helpottaa ohut nokan tyviosa, joka isokoskelolla on vankkarakenteisempi.
Tukkakoskelo munii huhti-toukokuussa noin 6-12 munaa hyvässä suojassa olevaan pesään, joka on heinämättään tai pensaan suojassa; haudonta-ajan ollessa noin kuukausi. Pienet poikaset oppivat hyvin nopeasti emon tavoille ja ovat aktiivisia ravinnon etsimisessä. Lintujen kalastaminen on hyvin organisoitua; linnut nimittäin haravoivat pää osittain veden alla yhtenä rintamana rantavesiä. Saaliin tullessa näkyviin syöksähdetään salamannopeasti vesi pärskyen kohti saaliskaloja "motittaen" ne rantaviivan tuntumaan; eikä muuta kun syömään.