Siirry sisältöön

Tapani Nenonen

1. Mikä on ensimmäisin muistosi Katumajärvestämme?

- Olen toisen polven Katumalainen, jonka ensikosketus järveen syntyi Tawast Golfin vesiesteissä.2. Minkälainen suhde Sinulla on tähän järveen, joka sijaitsee keskellä kaupunkia?
- Alunpitäen perheemme toi Katumalle juurikin Tawast Golf, jonka perustamisessa vanhemmillani Sepolla ja Riitalla oli aktiivinen rooli. Katuma on sympaattisen pieni järvi, jonka verkkaiseen tunnelmaan sopii yhtä hyvin pajulinnun huhuilu kuin maailmanluokan rock-konserttien pauhu. Mökkirannassamme opettelee jo kolmas sukupolvi uimaan.

3. Milloin järvemme on Sinusta kauneimmillaan
- Järvi on elementissään, kun aurinko paistaa - aina kesäiltojen rauhasta keväisille hiihtoladuille.

4. Mistä olet huolestunut Katuman puolesta?
- Oikeasti en mistään, koska järven luontoasioita on osattu hoitaa aikojen saatossa erinomaisesti. Tässä Katumajärven suojeluyhdistys on tehnyt merkittävää ja pitkäjänteistä työtä mm. sen puhtauden ja hyvinvoinnin eteen.

5. Mitä toivot järvellemme?
- Yhtä hyvää elämää tulevaisuudessakin, kuin mitä se on antanut meille sen asukeille jo vuosikymmenien ajan. Lisäksi sopii toivoa, että Hämeenlinnan seutu ympäristöineen kehittää aluetta kokonaisuutena huomioiden mm. läheisyydestä löytyvät Katisten Kartanon, Vanajan Linnan sekä laadukkaat golfkentät.

Tapani Nenonen on syntyperäinen Kesähämäläinen.