Siirry sisältöön

Uutiset

Suojeluyhdistys on useana vuonna kustantanut kaislojen niittoa Katumajärvellä. Niin tänäkin kesänä.

Niitot tehdään 2. - 6.8.2021.  Myös yksityiset mökkiläiset voivat tilata omalla kustannuksellaan niiton Asmo Paloniityltä, Puh: 040 574 7456, asmo.paloniitty@gmail.com

Katumajärven kalastusyhdistys ry ja Hämeenlinnan Erä ry ovat aloittaneet hoitokalastuksen järvellä kahdella rysällä. Valkamatien uimarannan rysä koetaan ensimmäisen kerran lauantaina 8.5. klo 14.30. Kipinäniemen rysä lasketaan veteen samana päivänä.

Tietoja pyyntiajoista antavat Viktor Uschanov, puh 050 543 0741/ Valkamatien uimaranta ja Arto Stolt puh 040 737 4880/Kipinäniemen uimaranta.

Katumajärvi kiitttää!

Talven aikana 2020-2021 Katumajärvi oli umpijäässä yhteensä 130 vrk. MUTTA jää oli turvallisen kantavaa vasta tammikuun lopulla ja helmikuun alussa saatiin latukoneella ladut jäälle. Edellistalvena 2019-20 Katumajärvi oli jäässä 76 vrk. Tiedot: Pekka Lunnikivi.

Eilisillan 19.4. 2021 klo 20 päättyneen kierroksen perusteella jäät ovat sulaneet ja järvi on auki kauttaaltaan. Pikin länsireunassa on ihan rannassa paikoitellen laineiden rikkomaa pillijääsohjoa, joka on poissa aamuun mennessä..

Veden näkyvyys narun päässä 20 cm halkaisijaaltaan olevan valkoisen renkaan perusteella on 177 cm. Se on vuodenaikaan nähden tyydyttävän kirkasta.

Veden korkeuslukema on Idänpään mittarissa 90 eli järven pinta on 81,48 cm merenpinnan yläpuolella. Sekin on lähellä normaalia, mutta vain hiukan korkeampi kuin viime vuonna tähän aikaan.
Teksti Pekka Lunnikivi 

Katumajärven suojeluyhdistys ry on tehnyt työtä Katumajärven suojelemiseksi 30 vuotta. Järjestämme yhteistyökumppaneidemme kanssa monipuolisen tapahtuman Katuman lavan ja uimarannan lähistöllä sunnuntaina 15.8. klo 14 alkaen. Lopuksi tanssia! Tarkempaa tietoa myöhemmin. Tilaisuus järjestetään , mikäli koronapandemia sen sallii.

Katumajärven ympäri on tänään ajettu hiihtolatu ja se on nyt hiihtokunnossa. Järven eteläpäässä on kaksi rinnakkaista latua Kipinäniemeen asti. Ladun tekijä on Hannu Manner. Suojeluyhdistys on mukana tukemassa latujen tekoa! 

Katumajärven ympäri on tänään ajettu hiihtolatu ja se on nyt hiihtokunnossa. Ladun tekijä on Hannu Manner. Suojeluyhdistys on mukana tukemassa latujen tekoa!

Katumajärven ravinnekuorman vähentämiseksi ja järven tilan parantamiseksi rakennettiin vuosina 2004-2005 yksi laskeutusallas (Iso Harvoilanmäki) ja kaksi allaskosteikkoa (Kihtersuonoja ja Petäjäharjunoja).
Hämeenlinnan kaupunki on kunnostanut Petäjäharjunojassa olevan kosteikkoaltaan helmikuussa 2021. Paljon olikin altaan pohjalle saostunut lietettä vuosien varrella. Allas on edellisen kerran tyhjennetty vuonna 2014.  Allas on Vanajanlinnantien loppupäässä.

HS-Vesi on asennuttanut Solvikin uimarannalle Valkamatielle virtausmittauksen. Tämän avulla seurataan Vanajanlinnalta Solvikin uimarannalle kulkevan ja Katumajärven alittavan jätevesiputken virtaamia. Mittauksen avulla pyritään havaitsemaan, jos järven alittava putki alkaa vuotaa ja jätevettä pääsee putkesta Katumajärveen. Virtausmittaus asennettiin marras- joulukuun taitteessa vuonna 2020.  Se kytkettiin HS-Veden kaukovalvontajärjestelmään joulukuun 2020 aikana. Noin kuukauden koekäyttöjen jälkeen mittaus on nyt toiminnassa.