Siirry sisältöön

Uutiset

HS-Vesi tutki alkukesästä Katumajärven pohjassa kulkevan painelinjan sukeltamalla. Tutkimuksessa ei havaittu akuutteja korjaustarpeita, mutta joissakin kohtaa linja sijaitsee melko lähellä isoja kiviä sekä joitakin painotuksessa käytettyjä painoja on irronnut tai siirtynyt.  Sukellustarkastuksen pohjalta aloitamme maanantaina 13.8. linjan suojaus- ja painotustyön. Työn tarkoituksena on suojata putkea niiltä osin, jossa se kulkee lähellä isoja kiviä sekä korjata irronneita tai siirtyneitä painoja.

Työ aloitetaan maanantaina 13.8.2018 Solvikin uimarannalta ja se kestää arviolta viisi työpäivää.  Työssä käytetään apuna työlauttaa sekä venettä ja varsinaisen työn tekee sukeltaja vedessä. Työn suorittaa Weltek Sukellus Oy. Työstä ei pitäisi aiheutua haittaa esimerkiksi uimarannan käytölle, mutta toki jonkin verran normaalista poikkeavaa liikennettä voi rannalla näkyä. (Enni Rautio/HSVesi).

 

Hei Katumajärven ystävät

Jäsenkirje lähetettiin tänään ranta-asukkaiden sähköpostiosoitteisiin, jotka ovat meillä tiedossa. Jos kirje ei tavoittanut sinua, se on luettavissa alla olevasta linkistä.

Nyt tarvitsemme uusia jäseniä enemmän kuin koskaan. Mitä enemmän jäseniä,sitä enemmän meillä on vaikutusmahdollisuuksia.

Liittyminen on helppoa: Jäsenmaksu on vain 10€/vuosi yksityishenkilöille ja 100€/vuosi yritysjäsenille.

Suorita maksu yhdistyksen tilille Etelä-Hämeen Osuuspankkiin:

Katumajärven suojeluyhdistys ry
Tilinumero: FI49 5680 2720 0128 65.
Viesti: Nimi + osoite

Sen lisäksi, ole hyvä ja ilmoita sähköpostiosoitteesi osoitteeseen katumajarvi@gmail.com

Jäsenkirje 2018

Suojeluyhdistys on huolissaan järveen maihinnousun tehneestä ikävästä ja nopeasti leviävästä isosorsimosta. Se on vallannut runsain kasvustoin rantoja eri puolilla järveä.

Vieraslaji isosorsimon hävittäminen on tehokkainta juurineen kitkemällä ja juurakot polttamalla tai kuten monissa järvissä on tehty ns. pressukesannoilla. Pressut levitetään kasvustojen päälle vedessä ja rantamilla. Vanajavesikeskus ja Lehijärven suojeluyhdistys ovat saanut hyviä tuloksia Lehijärvellä isosorsimon poistosta pressujen avulla.

Suojeluyhdistys kokeilee nyt muutamassa paikassa Katumajärvessakin pressutusta. Pressujen annetaan olla paikoillaan ainakin vuoden verran.

Ranta-asukkaiden toivotaan ryhtyvän myös toimiin omien rantojen puhdistamisessa.

Vinkkejä saa mm. http://www.vanajavesi.fi/tietoa-isosorsimon-poistosta-hatt…/

http://www.vieraslajit.fi/lajit/MX.40510/show

Suojeluyhdistys on useana vuonna kustantanut kaislojen niittoa Katumajärvellä. Niin tänäkin kesänä. Niitot tehdään viikolla 31. Myös yksityiset mökkiläiset voivat tilata omalla kustannuksellaan niiton Asmo Paloniityltä, puh. 040 574 7456, asmo.paloniitty@gmail.com

Katumajärven suojeluyhdistys ry:n vuosikokous pidetään sunnuntaina 19.8.2018  klo 15 Sotainvalidien Veljesmajalla os.Kipinäniementie 17, Hämeenlinna. Tervetuloa!

  • - huhtikuu   81,40  (jäiden lähtö)                                      -  huhtikuu  81,40
  • - toukokuu  81,22 (v. 2017 81,16)                                     -  toukokuu 81,35
  • - kesäkuu  81,08  (v. 2017 81,12)                                      -  kesäkuu 81,07

Ruununmyllyn patoaltaan vesi on laskenut noin 90 - 100 cm kevättalven korkeimmasta lukemasta.(30.6.2018).

Katumajärven rannassa havaitun jätevesivuoden jälkeen uimarannoilta ja uimapaikoilta otetutuista näytteistä on saatu kaikki mikrobiologiset tulokset. Katumajärven vettä voi käyttää normaalisti esim. uima-, sauna- ja kylpyvetenä.

Tulosten mukaan sekä Escherichia coli- bakteerien että suolistoperäisten enterokokkien määrät ovat selvästi alle uimavedelle asetettujen toimenpiderajojen.

Lue lisää:

http://www.hameenlinna.fi/Kaupunki-info/Viestinta/Tiedotteet/Kaikki-bakteeripitoisuudet-selvasti-alle-toimenpiderajojen-Katumajarvella/