Siirry sisältöön

Järvellä paljon toimintaa tällä viikolla

Monet ranta-asukkaat ja virkistyskäyttäjät ovat huomanneet, että järvellä on ollut tällä viikolla normaalia enemmän vilskettä. Katumajärvellä onkin todella ollut kiirettä, on niitetty vesikasveja ja otettu vesinäytteitä.

Vesikasvien niitot tehtiin tiistaina ja keskiviikkona Kaislapoikien toimesta (Asmo Paloniitty). Suojeluyhdistys teetti niittoja eniten ruovikoituneilla rannoilla pääasiassa järven pohjois- ja itärannalla. Lisäksi yhteensä 15 ranta-asukasta teetti niittoja omalla kustannuksellaankin. Monet kiitokset tästä kaikille niittoja teettäneille, ja varsinkin Asmo Paloniitylle ja Kaislapojille! Tämä jokavuotinen toimenpide auttaa pitämään yhteisen järvemme hyvässä kunnossa kasvillisuuden osalta.

Vesinäytteitä otettiin keskiviikkona aamupäivällä viidestä eri puolilla järveä sijaitsevasta vakiomittauspisteestä. Näytteistä analysoidaan kokonaisfosfori- ja kokonaistyppipitoisuudet metrin syvyydeltä sekä happipitoisuus metri pohjan yläpuolelta. Tulokset julkaistaan, kun analyysit on tehty ja asiantuntijoilta saatu lausunto. Tulokset kertovat tämänhetkisen pintaveden ravinnetilanteen sekä syvännepisteiden happitilanteen.