Siirry sisältöön

Katumajärven suojelua 30 vuotta -tapahtuma keräsi hämeenlinnalaisia yhteen

Katumajärven suojeluyhdistyksen 30-vuotisjuhlia vietettiin sunnuntain 15.8.21 Tilaisuus keräsi paikalle väkeä mukavasti epävakaisesta säästä huolimatta.

Tilaisuuden avasi yhdistyksen puheenjohtaja Markku Pohjola, joka kertoi järven suojelun tilasta ja yhdistyksen toimista järven hyväksi. Tilaisuudessa oli puheenvuorot myös europarlaamentaarikko Sirpa Pietikäisellä ja kaupungin tervehdyksen toi apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

Järven suojelussa merkittävässä roolissa yhdistyksen kanssa on sen yhteistyökumppanit. Heistä tilaisuudessa oli mukana Vanajavesikeskus, Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys, Katumajärven kalastusyhdistys, Honkalanrannan luonnonsuojeluyhdistys, Hämeenlinnan Kala ja Erä ja Hämeen kalatalouskeskus.

Tilaisuudessa julkistettiin Katumajärven kesä -valokuvakilpailun voittajat. Voittajaksi korkeatasoisessa kilpailussa nousi Mika Kolamo kuvalla "Katuman aamu". KIlpailu järjestettiin yhdessä Hämeenlinnan Kameraseuran kanssa.

Valokuvakilpailun kuvasatoa on mahdollista ihastella tästä

Vanajan Paukun tuottamat maukkaat tarjoilut vetivät kansan kanttiiniin ja tyytyväisiä suita pyyhkivät tyytyväiset asiakkaat. Erityisen kovat kehut sai yllättäen gluteenittomaksi paljastuneet kääretortut, joiden mehukkuus puhutti useammassakin kahvipöydässä.

Tilaisuuden juontaja Pekka Lunnikivi johdatti juhlaan osallistujia tutustumaan edellä mainittujen toimijoiden toiminnan lisäksi mm. Reijo Onnelan ottamiin luontokuviin, Stone Gallery Lunnikiven aarteisiin ja ihastelemaan rapunäyttelyä. Hämeenlinna soutajat ja Katumajärven kalastuksen valvojat esittelivät kalustoaan ja Vanajavesikeskus vesinäytteiden ottoa järvestä.

Letkeää tunnelmaa tähditti Trio Härkätien soitanta.

Katujajärven suojeluyhdistyksen puheenjohtaja Markku Pohjola
Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen tervehti juhlaa ja toi kansainvälisen tuulahduksen mm. ympäristönsuojeluun liittyen.
Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo toi kaupungin tervehdyksen juhlatilaisuuteen.

 

Katumajärven suojeluyhdistyken teltalla

 

Hämeenlinna Kala ja Erän teltalla oli mahdollista osallistua kalojen tunnistusvisaan.